Followers

Tuesday, October 02, 2012

Happy Birthday My Love (Doa Buat Suamiku)Kupanjatkan doa untuk Suamiku, kekasihku, sahabatku, dan teman hidupku menjelang pertambahan usianya yang ke 32 tahun. 

Dia adalah salah satu anugerah terindah yang diberikan Allah untuk aku.
Tak disangka perkenalan yang biasa2 sahaja akhirnya sudah tertulis dari azali, dia sebahagian tulang rusukku. Allah pertemukan kami dengan caraNya yang terindah. Terima Kasih Ya Allah kau hadirkan dirinya dalam hidup aku.

Dia memberikan keindahan dalam kesederhanaan, kesahajaan dan ketulusan cintanya. Dalam ketegasannya, masih ada kelembutan. Dalam egonya, masih ada kasih sayang. Dalam kecewanya, masih ada ketawa. Dalam sedihnya, masih ada gembira. Dia adalah dia. Ya Allah, aku bersyukur atas limpahan rahmatMU untukku melalui dirinya.

Rasa syukur dan terima kasih ku ucapkan kepadaMU kerana anugerahMu ini. Tidak akan aku persiakan dirinya, akan ku jaga maruahnya, akan ku bawa nama baiknya.

Pada untaian harapan dan permintaan yang kupanjatkan padaMU Yaa Allah.
Berikanlah Suamiku kesihatan yang baik, panjang umur yang bermanfaat, permudahkanlah rezekinya, kebahagiaannya dan rangkaian kemudahan dariMU
Jadikanlah dia Imam, Suami untuk aku berlindung dan Ayah terbaik pada anak-anak kami ,
Jadikanlah segala kelebihan yang ada pada dirinya sebagai tempat baginya untuk selalu bersyukur dan tidak pernah mengingkari sedikit pun nikmat yang Kau berikan.
Jadikanlah segala kekurangan yang ada pada dirinya sebagai tempat baginya untuk selalu kembali bermunajat padaMU dalam setiap kesulitan.

Yaa Allah, ampunilah segala salah dan khilafnya.
Yaa Allah, hiasilah wajahnya dengan senyuman kesyukuran atas segala anugerah dan nikmat dariMU yang tak  pernah pudar.
Yaa Allah, lapangkan hatinya dengan kerendahan hati, ketegaran, keikhlasan dan kesabaran dalam melalui  ujian kesenangan mahupun kesulitan yang Kau berikan.
Yaa Allah, hiasilah bibirnya dengan kata-kata indah yang menyejukkan bagi mereka yang mendengarnya.
Yaa Allah, berikanlah cahaya dan petunjuk dalam setiap langkahnya ketika memimpinku melewati setiap perjalanan dalam hidup kami agar selalu berada di jalanMU
Yaa Allah, terima kasih untuk lengannya tempatku berpaut dan dadanya yang bidang tempatku bersandar ketika aku menangis.
 
Bantulah kami ke jalanMu yang lurus. Bantulah kami mengapai syurgaMu Ya Allah.

Amin Ya Rabbal' Alamin.

Selamat Hari Lahir Abang. Tiada hadiah dapat Sayang beri, hanya doa Sayang setiap hari yang Sayang dapat bagi. Semoga Allah makbulkan semua doa-doa Sayang untuk Abang. Love U Soo Much Abang.....


No comments:

Post a Comment